De geschiedenis van Build Care Ltd. en ElaProof

De geschiedenis van Build Care Ltd. en ElaProof

Er moet een betere manier zijn

Ondernemer Dhr. Koponen wilde coating- en waterdichtingsproblemen oplossen met de beste producten die er op dat moment op de markt waren. Hij was niet tevreden met de resultaten van de op dat moment beschikbare producten. De gedeeltelijk giftige producten veroorzaakten gezondheidsproblemen bij coatingwerkers en bewoners. Het beschermde oppervlak moest in verschillende stappen worden voorbereid en de voorbehandeling was zeer kostelijk. De producten hechtten niet betrouwbaar op alle materialen of op natte oppervlakken. Een vaak gebruikt motto van de heer Koponen "Er moet een betere manier zijn" moedigde hem aan en hij ontwikkelde een product dat geschikt is voor de veeleisende Finse weersomstandigheden.

De heer Koponen heeft in zijn garage een coating ontwikkeld

In meer dan tien jaar en duizenden tests heeft de heer Koponen in zijn garage in Turku, Finland, een nieuwe, innovatieve, flexibele coatinglijn, ElaProof, ontwikkeld op basis van polymeerchemie. Deze nieuwe ontwikkeling lost de langdurige problemen met traditionele coatings en waterdichting op. De hoogwaardige producteigenschappen zijn met succes getest ​​door de Finse VTT, en samen met vele praktische testen op gebouwen heeft ElaProof zijn functionaliteit en duurzaamheid bewezen.

Meneer Juha Koponen zet het werk van zijn vader voort

Na succesvolle ontwikkeling zijn de ElaProof-producten te koop. De heer Koponen, Senior heeft zijn bedrijf BuildCare Ltd. en alle productrechten, de

heer Juha Koponen

, in 2017 verkocht .

Juha Koponen Build Care-bedrijf

Na de overname van het bedrijf zet de heer Koponen jr de marketingactiviteiten voort. De beschikbaarheid van de baanbrekende Elaproof coating moet voor veel klanten op de Finse en buitenlandse markt worden verzekerd. Begin 2017 werd de productie verplaatst van Turku naar Vantaa en werden topmanagers ingehuurd om de groeiende verkoop van ElaProof te stimuleren.